Crumble cu piersici

Jan 18, 2017 - Dulciuri

Crumble in sus, crumble in jos, toata lumea crumble. Doar eu n-am facut niciodata asa ceva? E cazul sa pun mana la treaba, nu credeti? Mai ales ca am cumparat si caise si piersici si niste cirese, deci am cu ce. Zambiti, va rog! :)

Ingrediente
  • 6 piersici
  • 250 g faina alba
  • 190 g zahar brun
  • 200 g unt
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • fulgi de migdale
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am incalzit cuptorul la 180 grade.

Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt.

Am presarat peste ele 2 linguri de zahar brun, scortisoara, esenta de rom si fulgi de migdale.

Untul, zaharul ramas si faina le-am mixat si am obtinut un aluat sfaramicios.

Aluatul l-am presarat faramite peste fructe, pana am acoperit bine tava, dupa care am dat la cuptor pentru 30 minute, pana aluatul s-a colorat usor in rumen auriu.

Se poate servi, dupa ce se lasa putin la racit, cu o cupa de inghetata alaturi.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri