Orez cu lapte si mere coapte

Oct 5, 2013 - Mancare copii

Pe post de desert sau chiar mic dejun...

Ingrediente
  • 1 bol orez
  • lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 5 mere coapte
  • zahar
  • esenta de rom
  • nuci coapte
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Special pentru draga mea Ioana!

Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa.

Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra. Le-am copt bine, pana s-au inmuiat destul de mult.

Dupa ce a fiert orezul am adaugat laptele, mai putin decat de obicei, pentru ca am vrut sa aiba o consistenta mai tare.

Am adaugat si un baton de scortisoara, esenta de rom si putin zahar, cat sa-l faca mai aromat.

La final, am aranjat 2 linguri de orez pe o farfurie, am decorat cu nuci coapte si sfaramate.

Merele coapte le-am folosit pentru un decor mai vesel. Am luat cu o lingurita pentru inghetata cate putin din fiecare mar si am format bilute pe care le-am asezat imprejurul orezului.

Am pus o biluta de mar pe post de mot si am presarat zahar pe deasupra.

Pofta buna!

  • puteti adauga un sos dulce peste orez sau putina dulceata.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri