Jun 15, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 100 ml apa calduta. Uleiul se incalzeste pina la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se dizolva in circa 700 ml apa calda (35-40°C) si se amesteca cu faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, se adauga circa 1,500 l apa calda (35-40 °C) in care a fost dizolvat zaharul, se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga chimenul si, treptat, uleiul cald. Se framanta pina la incorporarea completa a uleiului. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit cu vasul acoperit, 30-60 minute la temperatura de 35-40°C.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de circa 1 cm care se taie in bucati cu dimensiunea de circa 1,5/14 cm. Se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu albus de ou la suprafata si se presara cu sare si chimen. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).