Barcute cu cascaval (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,9 kg faina
  • 600 ml lapte sau 60 g lapte praf
  • 550 g unt amestec cu margarina 50%
  • 150 g oua (3 buc) sau 33 g praf de oua integral
  • 75 g drojdie de bere
  • 30 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru decor
  • 50 g oua (una bucata)
  • 200 g cascaval
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 100 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 600 ml apa calduta si se fierbe. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Prepararea aluatului

Drojdia se dizolva in laptele cald (35-40°C) se adauga ouale care au fost amestecate cu sarea, untul, untura si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la rece la temperatura de +4°C, aproximativ 30 minute.

Modelarea si coacerea barcutelor

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se imparte in 10 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in forma de fitil, lung de circa 70 cm care se intinde cu merdeneaua in straif cu latimea de aproximativ 6-7 cm. Se taie in romburi cu latura de circa 7 cm, se asaza in tava si se lasa la odihna 10-15 minute. Se ung cu ou la suprafata si se presara cu cascaval.

Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O portie: 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri