Jun 15, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie bucati sl se fierb 20-30 minute. Se scurg si se zdrobesc pana se obtine un piure. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata de impuritati, se spala si se pune la hidratat. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se dizolva in circa 350 ml apa calduta (35-40°C) si se amesteca cu faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 15-20 minute.
Prepararea aluatului
Sarea se dizolva in circa 2 l apa calduta (35-40°C) apoi se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul incalzit si se framanta pana la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund si se lasa la odihna 15-20 minute, pe planseta presarata cu faina.
Prepararea umpluturii
Ceapa se inabusa in ulei 20-25 minute, se adauga piureul de cartofi, piperul si sarea si se amesteca pana la uniformizare. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se modeleaza rotund, se asaza in tava unsa cu ulei, se preseaza la mijloc cu merdeneaua formind un gol sub forma de „cuib", in care se asaza umplutura. Se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ulei la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).