Bascute cu cartofi

Jun 15, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 600 g faina
  • 250 g drojdie de bere
  • Pentru aluat
  • 3,8 kg faina
  • 150 g ulei
  • 100 g sare
  • Pentru umplutura
  • 6 kg cartofi
  • 1,5 kg ceapa sau 150 g ceapa deshidratata
  • 500 g ulei
  • 5 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru uns tavile
  • 50 g ulei
  • Pentru decor
  • 50 g ulei
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie bucati sl se fierb 20-30 minute. Se scurg si se zdrobesc pana se obtine un piure. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata de impuritati, se spala si se pune la hidratat. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea maielei

Drojdia se dizolva in circa 350 ml apa calduta (35-40°C) si se amesteca cu faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 15-20 minute.

Prepararea aluatului

Sarea se dizolva in circa 2 l apa calduta (35-40°C) apoi se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul incalzit si se framanta pana la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund si se lasa la odihna 15-20 minute, pe planseta presarata cu faina.

Prepararea umpluturii

Ceapa se inabusa in ulei 20-25 minute, se adauga piureul de cartofi, piperul si sarea si se amesteca pana la uniformizare. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Fiecare bucata de aluat se modeleaza rotund, se asaza in tava unsa cu ulei, se preseaza la mijloc cu merdeneaua formind un gol sub forma de „cuib", in care se asaza umplutura. Se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ulei la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri