Jun 23, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile de ou praf se dizolva in circa 275 ml apa calduta. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Untul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Drojdia se amesteca cu smantina, se adauga galbenusurile de ou, sarea, cascavalul si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga untul incalzit (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea intregii cantitati. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos 15-20 minute.
Modelarea si coacerea batoanelor
Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina in foaie dreptunghiulara cu grosimea de circa 0,3 cm, se taie in straifuri cu latura de 10-12 cm, apoi in triunghiuri. Fiecare triunghi se ruleaza, de la baza spre varf. Se asaza in tava, se ung cu ou la suprafata si se presara cu cascaval ras in amestec cu boia de ardei dulce. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).