Jun 23, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 430 ml apa calduta. Laptele praf se dizolva in 800 ml apa calduta. Chimenul pentru decor se amesteca cu sarea.
Prepararea aluatului
Untul si untura se amesteca cu ouale adaugate unul cite unul, pana la omogenizarea completa. Apoi se adauga laptele, in care a fost dizolvat zaharul si sarea, continuandu-se amestecul. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu faina si chimenul, pana se incorporeaza intreaga cantitate, dupa care se lasa in repaos la rece circa 30 minute.
Modelarea si coacerea batoanelor
Aluatul se imparte in bucati pe planseta presarata cu faina, se modeleaza in fitile cu diametrul de circa 1 cm se asaza in tava, se ung cu ou la suprafata, se presara chimenul amestecat cu sarea. Se portioneaza in bucati de 6-8 cm. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).