Batoane cu chimen (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 7,1 kg faina
  • 2,7 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 600 g untura
  • 200 g zahar
  • 650 g oua (13 buc) sau 145 g praf de oua integral
  • 800 ml lapte sau 80 g lapte praf
  • 200 g chimen
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 250 g oua (5 buc)
  • 100 g chimen
  • 100 g sare
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 430 ml apa calduta. Laptele praf se dizolva in 800 ml apa calduta. Chimenul pentru decor se amesteca cu sarea.

Prepararea aluatului

Untul si untura se amesteca cu ouale adaugate unul cite unul, pana la omogenizarea completa. Apoi se adauga laptele, in care a fost dizolvat zaharul si sarea, continuandu-se amestecul. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu faina si chimenul, pana se incorporeaza intreaga cantitate, dupa care se lasa in repaos la rece circa 30 minute.

Modelarea si coacerea batoanelor

Aluatul se imparte in bucati pe planseta presarata cu faina, se modeleaza in fitile cu diametrul de circa 1 cm se asaza in tava, se ung cu ou la suprafata, se presara chimenul amestecat cu sarea. Se portioneaza in bucati de 6-8 cm. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri