Jun 15, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 1,200 l apa calduta si se fierbe. Brinza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se rad.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in laptele cald (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua care se presara cu putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si circa 1 litru apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie in care se pune maiaua si se framanta cu faina. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit in vasul acoperit, circa 30 minute. in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 1-2 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior.
Prepararea umpluturii
Brinza telemea se amesteca cu cartofii si ouale pina la uniformizare.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei. Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua in foaie rotunda, cu diametrul de circa 10 cm. La mijlocul foii se asaza aproximativ 50 g umplutura, apoi se pliaza adunind marginile spre interior. Se asaza in tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca circa 15 minute, se ung cu ou la suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).