Branzoaice cu cartofi (din aluat dospit)

Jun 15, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 250 g drojdie de bere
  • 600 ml lapte sau 60 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 3,5 kg faina
  • 600 ml lapte sau 60 g lapte praf
  • 200 g zahar
  • 200 g oua (4 buc) sau 45 g praf de oua integral
  • 50 g sare
  • Pentru umplutura
  • 2,8 kg branza telemea
  • 2,2 kg cartofi
  • 10 g sare
  • 200 g oua (4 buc) sau 45 g praf de oua integral
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru decor
  • 150 g oua (3 buc)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 1,200 l apa calduta si se fierbe. Brinza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se rad.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in laptele cald (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua care se presara cu putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si circa 1 litru apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie in care se pune maiaua si se framanta cu faina. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit in vasul acoperit, circa 30 minute. in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 1-2 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior.

Prepararea umpluturii

Brinza telemea se amesteca cu cartofii si ouale pina la uniformizare.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei. Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua in foaie rotunda, cu diametrul de circa 10 cm. La mijlocul foii se asaza aproximativ 50 g umplutura, apoi se pliaza adunind marginile spre interior. Se asaza in tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca circa 15 minute, se ung cu ou la suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri