Jun 16, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 600 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,300 l apa calduta si se fierbe. Brinza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata se spala si se pune la hidratat.
Prepararea maielei
Drojdia de bere se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua care se presara cu putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, se adauga laptele cald (35-40°C), maiaua si se framinta cu faina. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit cu vasul acoperit circa 30 minute. In timpul dospirii, aluatul se reframanta de 1-2 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior.
Prepararea umpluturii
Ceapa se inabusa in ulei 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se scurge de lichid, se adauga brinza telemea, ouale si se amesteca pentru uniformizare.
Modelare, coacere si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se intind pe planseta unsa cu ulei, in foi patrate cu latura de circa 10 cm. Pe fiecare bucata se asaza aproximativ 65 g umplutura. Se unesc colturile opuse doua cite doua, apoi se asaza in tava unsa cu ulei, pe partea pliata. Se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata si se coc la temperatura moderata (180-220°C).