Chifle cu ceapa si masline

Nov 23, 2013 - Pizza

Chiflele cu ceapa si masline le poti manca goale sau cu .......ce vrei;)

Ingrediente
  • 350 g. faina alba
  • 300 g. faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 ml. apa calda
  • 1 ceapa de apa
  • 50 g. masline feliate
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.

In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.

Se lasa la dospit circa o ora.

Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.

Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.

Pe masa de lucru se presara putina faina ,se intinde o bucata de aluat cu mana,se pune pe ea o lingurita de ceapa amestecata cu masline si se framanta putin,cat sa se inglobeze ceapa si maslinele in aluat.

Fiecare chifla formata o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se fac toate chiflele ,le acoperim cu un prosop curat si le lasam la dospit 10-15 minute.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40-45 de minute.

Cand chiflele sunt coapte, se scot din cuptor,se pun pe un prosop si se invelesc.

Sunt delicioase.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri