Chifle cu seminte

Oct 19, 2013 - Pizza

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

Ingrediente
  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.

Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.

Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Oul se bate cu frculita intr-un castorn.

Aluatul se imparte in opt parti .
Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.

Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.

Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.

Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.

  • Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri