Jun 16, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 100 ml. apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva intr-un litru de apa calduta (30-40°C) si se fierbe. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Zaharul pentru decor se dizolva in circa 100 ml apa rece.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in circa un litru apa calda (35-40°C), se amesteca cu faina. Se obtine maiaua care se presara cu putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Sarea se dizolva in laptele cald (35-40°C), se amesteca cu maiaua, ouale si faina, se adauga uleiul incalzit (35-40°C) si se framanta pina la incorporarea completa.
Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa sa creasca 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu solutie de zahar la suprafata si se coc la temperatura moderata (180-220°C).