Jun 18, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 200 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 1,600 1 apa calduta si se fierb. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40° C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua care se presara cu putina faina si se lasa la dospit 20-30 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si laptele cald (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul incalzit (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Aluatul se lasa la fermentat (dospit) circa 30 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza in forma rotunda pe planseta unsa cu ulei, se intind cu merdeneaua (sucitor), se obtin foi ovale cu grosimea de circa 3 milimetri si diametrul de aproximativ 15 cm. Se ruleaza, se modeleaza in forma de corn si se asaza in tava unsa cu ulei. Se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata, se presara cu sare si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).