Jun 18, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 760 ml. apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,800 litri apa si se fierbe. Uleiul se incalzeste pina la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele caid (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maia-ua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (la temperatura de 35-40°C) si vanilina. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina se adauga treptat uleiul incalzit si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit cu vasul acoperit 60-90 minute, in functie de calitatea drojdiei de bere, a fainii si a temperaturii din camera de lucru.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se intind cu merdeneaua in forma de triunghi. Se indoaie marginile de la virf spre baza, apoi se ruleaza de la baza spre virf si se obtin cornurile. Se asaza in tava unsa cu ulei si se lasa sa creasca circa 20 minute. Se ung cu ou la suprafata, se presara zahar deasupra, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).