Covrigi "Bucuresti" (din aluat dospit)

Jun 19, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1,5 kg faina
  • 200 g drojdie de bere
  • 50 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5,750 g faina
  • 150 g zahar
  • 80 g praf de oua integral
  • 200 g lapte praf
  • 40 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • Pentru decor
  • 100 g mac
  • 100 g sare
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Praful de oua integral se dizolva in circa 200 ml. apa calduta. Laptele praf se dizolva in 2 litri apa calduta, apoi se fierbe. Macul se amesteca cu sarea.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 1,100 l apa calda (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, 30-40 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul si laptele cald (35-40°C), pina se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se acopera cu o pinza alba si se lasa la dospit pe planseta presarata cu faina, circa 60 minute.

Divizarea si modelarea aluatului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu lungimea de circa 55 cm. si diametrul de aproximativ 1 cm. Fiecare fitil se impleteste in doua prin rasucire, se unesc capetele prin presare si se obtine produsul sub forma de inel. Se lasa in repaos 5-10 minute.

Prepararea siropului

Zaharul se caramelizeaza, apoi se dizolva in circa 500 ml. apa si se fierbe aproximativ 20-25 minute.

Oparirea si coacerea covrigilor

Covrigii se oparesc in sirop circa 5-10 minute pina se ridica la suprafata lichidului, se scot cu o paleta si se tapeteaza cu mac si sare pe aproximativ jumatate din circumferinta. Apoi, se asaza pe scindura, se introduc in cuptor linga flacara, unde se tin circa 5 minute. Se rastoarna de pe scindura pe vatra, se tin inca 5 minute dupa care se muta inca de 2 ori spre mijlocul vetrei, pentru a se realiza o coacere uniforma. Coacerea dureaza aproximativ 20 minute si se poate realiza si pe tava in cuptor obisnuit in care se coc produsele de patiserie.

  • O bucata: 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri