Jun 20, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne.
Prepararea maielei
Drojdia se dizolva in 0,900 l. apa calduta (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Maiaua se amesteca cu circa 2,500 l. apa in care a fost dizolvata sarea si vanilina si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.
Modelarea si coacerea produsului
Aluatul obtinut se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta in fitile cu grosimea de circa 1,5 cm. si lungimea de 50-55 cm. subtiindu-se spre capete pina ajunge la grosimea de circa 0,5 cm.
Din fiecare fitil, se formeaza o bucla cu circumferinta de aproximativ 20 cm. ale carei capete se impletesc de 2 ori apoi se lipesc in interiorul inelului, in partea opusa. Se obtine covrigul sub forma de opt. Se lasa in repaos 5-10 minute, se asaza in tava si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Prepararea siropului
Zaharul si glucoza se dizolva in circa 500 ml. apa. Se obtine o compozitie care se fierbe 10-20 minute pina se obtine un sirop „legat“.
Finisarea produsului
Dupa coacere, covrigii se lasa sa se raceasca si se ung cu siropul cald (circa 60°C).