Covrigi sarati (din aluat dospit)

Jun 20, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1,5 kg faina
  • 200 g drojdie de bere
  • Pentru aluat
  • 5,5 kg faina
  • 400 g iaurt sau lapte batut
  • 200 g margarina
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • Pentru decor
  • 100 g sare
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Margarina se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea maielei

Drojdia se dizolva in circa 1 litru apa calda (35-40°C), se adauga faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului

Sarea se dizolva in circa 2,200 l. apa calda (35-40°C), se amesteca cu maiaua si iaurtul si se framanta cu faina. Apoi, se adauga margarina incalzita (35-40°C) si se framinta pina la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se modeleaza rotund si se lasa sa creasca 30-40 minute, pe planseta presarata cu faina.

Prepararea siropului

Zaharul se caramelizeaza, apoi se dizolva in circa 500 ml apa si se fierbe 10-15 minute.

Divizarea si modelarea aluatului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu grosimea de circa 1,5 cm, se unesc capetele si se obtine produsul in forma de inel.

Oparirea si coacerea produsului

Covrigii se oparesc in sirop, 5-10 minute, pana se ridica la suprafata lichidului. Se scot cu o paleta si se tapeteaza cu sare pe aproximativ jumatate din circumferinta. Apoi, se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri