Jun 20, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Margarina se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se dizolva in circa 1 litru apa calda (35-40°C), se adauga faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Sarea se dizolva in circa 2,200 l. apa calda (35-40°C), se amesteca cu maiaua si iaurtul si se framanta cu faina. Apoi, se adauga margarina incalzita (35-40°C) si se framinta pina la incorporarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se modeleaza rotund si se lasa sa creasca 30-40 minute, pe planseta presarata cu faina.
Prepararea siropului
Zaharul se caramelizeaza, apoi se dizolva in circa 500 ml apa si se fierbe 10-15 minute.
Divizarea si modelarea aluatului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu grosimea de circa 1,5 cm, se unesc capetele si se obtine produsul in forma de inel.
Oparirea si coacerea produsului
Covrigii se oparesc in sirop, 5-10 minute, pana se ridica la suprafata lichidului. Se scot cu o paleta si se tapeteaza cu sare pe aproximativ jumatate din circumferinta. Apoi, se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C).