Covrigi satmareni (din aluat dospit)

Jun 20, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 2 kg faina
  • 150 g drojdie de bere
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 4 kg faina
  • 350 g zahar
  • 200 g margarina
  • 1 kg iaurt
  • 50 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • 60 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru sirop
  • 75 g zahar
  • Pentru decor
  • 100 g mac
  • Portii: 88
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Margarina se incalzeste pana la temperatura de 35-40 ° C

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 1,700 l apa calda (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului

Zaharul si sarea se amesteca cu iaurtul, razatura de lamiie, vanilina si circa 300 ml. apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina, adaugind treptat margarina topita la 40°C. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa sa creasca 30-40 minute.

Divizarea aluatului si modelarea covrigilor

Aluatul se imparte in 88 bucati egale care se modeleaza pe planseta in fitile cu diametrul de circa 1 cm. Fiecare fitil se impleteste in doua, se unesc capetele si se obtine produsul sub forma de inel impletit. Se lasa la odihna 10-15 minute.

Prepararea siropului

Zaharul caramelizat se dizolva in 0,5 litri apa si se fierbe 20-25 minute.

Oparirea si coacerea covrigilor

Covrigii se oparesc in sirop circa 5-10 minute, pana se ridica la suprafata lichidului. Se scot cu o paleta si se tapeteaza cu mac pe aproximativ jumatate din circumferinta. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C)

  • O bucata: 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri