Jun 20, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Margarina se incalzeste pana la temperatura de 35-40 ° C
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 1,700 l apa calda (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Zaharul si sarea se amesteca cu iaurtul, razatura de lamiie, vanilina si circa 300 ml. apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina, adaugind treptat margarina topita la 40°C. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa sa creasca 30-40 minute.
Divizarea aluatului si modelarea covrigilor
Aluatul se imparte in 88 bucati egale care se modeleaza pe planseta in fitile cu diametrul de circa 1 cm. Fiecare fitil se impleteste in doua, se unesc capetele si se obtine produsul sub forma de inel impletit. Se lasa la odihna 10-15 minute.
Prepararea siropului
Zaharul caramelizat se dizolva in 0,5 litri apa si se fierbe 20-25 minute.
Oparirea si coacerea covrigilor
Covrigii se oparesc in sirop circa 5-10 minute, pana se ridica la suprafata lichidului. Se scot cu o paleta si se tapeteaza cu mac pe aproximativ jumatate din circumferinta. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C)