Paine cu cartofi

Jan 18, 2014 - Pizza

Este pentru prima data cand fac. Pufoasa, gustoasa...o minunatie! Nu se compara cu cea cumparata!

Ingrediente
  • 2 cartofi mari fierti
  • 1 kg. faina alba
  • 550 ml. apa calda
  • 5 linuri ulei de masline
  • 50 g. drojdie proapata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un ou
  • mac
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa.

Framanta un aluat elastic.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute.

Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.

Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute.

Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac.

Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri