Paine cu faina de secara si seminte

Apr 30, 2013 - Pizza

Am gasit o reteta de paine care mi-a placut foarte mult si am reeditat-o, dar am folosit de data asta faina de secara si seminte.
Painea iese nemaipomenit de gustoasa si pufoasa.

Ingrediente
  • 200 g faina alba
  • 300 g faina de secara
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • o mana de seminte ( dovleac, florea-soarelui, in)
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt moale
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

In cuva robotului am pus cam 350 g faina, sarea, semintele si drojdia. Am montat carligul de aluat. Am pus robotul pe treapta 2 de viteza pentru 10-15 secunde, cat sa se amestece ingredientele uscate. Apa calda impreuna cu mierea si uleiul se amesteca si se toarna treptat in cuva si lasam la framantat inca 2 minute, la aceeasi viteza. Se adauga si restul de faina, se mai lasa 1 minut la framantat si se opreste. Intr-o tava unsa cu putin unt am format painea, am uns-o cu unt si am presarat seminte pe deasupra. Am lasat painea sa creasca cam 40 minute, apoi am pus-o la cuptor pentru 30 minute.

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri