Paine cu verdeturi

Mar 29, 2014 - Pizza

Toata casa miroase a paine calda.Painea cu verdeturi pufoasa si aromata o mananci cu mare placere!

Ingrediente
  • 1 kg. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 ml. apa calda
  • Portii: -
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda.

Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender.

La fel se procedeaza si cu patrunjelul.

Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia.

Framantam bine pana obtinem un aluat elastic.

Lasam la dospit cieca o ora.

Modelam aluatul sub forma dorita ,il punem in tava de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.

Scoatem painea din cuptor,o asezam pe un prosop curat si o invelim cu alt prosop.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri