Paine de casa usor picanta

Mar 14, 2012 - Pizza

Painea de casa usor picanta raspandeste un miros placut in bucatarie. Nu cred ca este un secret ca imi plac preparatele usor picante. Dupa cum ati vazut... am rupt o chifla si....am mancat-o calda. O bunatate!

Ingrediente
  • 200 ml. apa
  • 20g. drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei condimentat cu usturoi si ardei iute
  • 1 lingura ulei cu rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar 400-450 g. faina
  • Portii: 7
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida.

Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina.

Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase.

Se framanta un aluat nu foarte tare.

Aluatul se lasa la dospit circa o ora.

Din aluatul obtinut se formeaza chifle sau dupa dorinta se poate pune in forme.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.

Cand scot painea din coptor o pun intr-un prosop curat si o acopar, lasand-o sa se raceasca.

  • Painea de casa obisnuiesc sa o fac sub forma de chifle
  • Se poate framanta si in masina de paine punand intai ingredientele lichide si apoi faina.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri