Pogacele cu cascaval

Jun 24, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 2,5 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 1,3 kg branza telemea
  • 1,3 kg branza proaspata de vaci
  • 700 g cascaval
  • 1,250 kg oua (25 buc) sau 280 g praf de oua integral
  • 20 g bicarbonat
  • 20 ml otet
  • Pentru modelat
  • 200 g faina
  • Pentru decor
  • 250 g oua (5 buc)
  • 300 g cascaval
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral se dizolva in circa 825 ml. apa calduta. Brinza telemea se spala, se rade sau se toaca cu masina. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Bicarbonatul se dizolva in otet.

Prepararea aluatului

Branza telemea se amesteca cu branza de vaci, cascavalul, ouale, bicarbonatul dizolvat in otet si untul. Compozitia obtinuta se framanta cu faina, pana se incorporeaza toata cantitatea. Se obtine un aluat care se modeleaza rotund. Se asaza pe planseta presarata cu faina si se lasa la rece la temperatura de +4°C, aproximativ 4 ore.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de circa 1 cm. Cu ajutorul unui sablon se decupeaza bucati rotunde cu diametrul de circa 3 cm. Se asaza in tava, se ung cu ou la suprafata, se presara cascavalul deasupra si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri