Pogacele cu cascaval si chimen

Jun 23, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 5,5 kg faina
  • 3 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 1,7 kg oua (34 bucati) sau 385 g praf de oua integral
  • 150 g zahar
  • 1,7 kg frisca
  • 300 g drojdie de bere
  • 10 g piper macinat
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 200 g faina
  • pentru decor
  • 150 g oua (3 buc)
  • 500 g cascaval
  • 150 g chimen
  • Portii: 90
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,100 l apa calduta. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Untul se incalzeste pina la temperatura de circa 20°C (pina se face o pasta). Frisca se incalzeste pina la temperatura de 20°C.

Prepararea aluatului

Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta (35-40°C), se amesteca cu 100 g frisca si 300 g faina. Compozitia obtinuta, se lasa la fermentat (dospit) circa 15 minute. Separat, ouale se amesteca cu sarea si zaharul, pana la dizolvarea completa a acestora. Compozitia de oua si zahar se amesteca cu maiaua, restul de frisca, untul si piperul, apoi se framanta cu 5,200 kg faina, pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Se lasa in repaos, la cald, circa 30 minute.

Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foaie cu grosimea de circa 1,5 cm, se impatureste in patru, operatiune care se mai repeta inca odata, astfel ca aluatul sa fie turat si impaturit de 2 ori in patru, dupa care se lasa la rece la temperatura de +4°C, pentru fragezire, aproximativ 4 ore.

Modelarea, coacerea si finisarea

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de circa 1 cm. Se unge pe toata suprafata cu ou, se presara chimen si cascaval ras, apoi se decupeaza cu ajutorul unui sablon, in bucati rotunde cu diametrul de circa 3 cm, care se asaza in tava, se lasa sa creasca aproximativ 15 minute. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri