Pogaci cu branza telemea

Jun 22, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3 kg faina
  • 700 g untura
  • 150 g drojdie de bere
  • 1,5 kg branza telemea
  • Pentru modelat
  • 150 g faina
  • Pentru decor
  • 150 g oua (3 buc)
  • Portii: 90
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Branza telemea se spala, se rade si se amesteca cu 500 g de untura, pana la omogenizare.

Prepararea aluatului

Drojdia de bere se amesteca cu 200 ml apa calduta (30-40°C) si 200 g faina. Se obtine o compozitie care se lasa la fermentat (dospit), circa 15 minute. Cand maiaua a crescut, se amesteca cu 200 g untura si se framanta cu faina adaugindu-se circa 1,400 l apa, pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Se lasa in repaos la cald, circa 30 minute.

Modelarea, coacerea

Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie dreptunghiulara cu grosimea de circa 1 cm, peste care se asaza 3/4 din compozitia de branza cu untura, in strat uniform, pe 3/4 din suprafata foii, se impatureste in 3 si se tureaza din nou, obtinandu-se alta foaie. Peste aceasta foaie, se asaza restul de branza si se impatureste in patru. Se lasa la rece la temperatura de circa +4°C aproximativ 30 minute.

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde in foaie cu grosimea de circa 1 cm din care se decupeaza bucati rotunde, cu diametrul de 5-6 cm. Se asaza pe tava, se ung cu ou la suprafata, se lasa sa creasca la cald circa 30 minute dupa care se ung din nou cu ou si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 55 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri