Jun 24, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Cartofii se spala, se coc in cuptor, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se rad.
Prepararea aluatului
Untul se preseaza cu merdeneaua pentru eliminarea apei, apoi se amesteca cu cartofii si sarea si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa la rece la temperatura de circa +4°C, aproximativ 15 minute. Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie, cu grosimea de circa 1 cm., care se impatureste in trei si se lasa la rece (+4°C), 15-20 minute. Operatiunea de turare, impaturire si racire se mai repeta inca odata, astfel ca in final, aluatul sa fie turat, impaturit si racit, odata in trei si odata in patru.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 1 cm., se decupeaza in forma de semicerc, se decoreaza cu furculita sau croseta, dupa imaginatia fiecaruia, se asaza in tava, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).