Jun 23, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 230 ml apa calduta. Jumarile se toaca cu masina de tocat apoi se amesteca cu untura, sarea si piperul. Laptele praf se dizolva in 1,000 l apa calduta. Laptele se incalzeste, se adauga 50 g sare si se amesteca pana ce sarea s-a dizolvat.
Prepararea aluatului
Drojdia de bere se amesteca cu 100 ml apa calduta si 100 g faina. Se obtine o compozitie care se lasa la fermentat (dospit) circa 15 minute. Cind maiaua a crescut se amesteca cu laptele, ouale si se framanta cu faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Se lasa in repaos, la cald, circa 30 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm. Pe trei sferturi din suprafata foii, se intinde trei sferturi din compozitia de jumari, in strat uniform, se impatureste in trei, se tureaza, se obtine o foaie peste care se asaza restul de compozitie cu jumari si se impatureste in patru. Se lasa la rece la temperatura de +4°C, aproximativ 30 minute.
Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde in foaie cu grosimea de circa 1 cm, din care se decupeaza bucati rotunde cu diametrul de 5-6 cm. Se asaza pe tava, se ung cu ou la suprafata, se lasa sa creasca la cald circa 30 minute dupa care se ung din nou cu ou si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).