Pogaci cu jumari

May 13, 2014 - Pizza



Ingrediente
  • 600 g faina alba
  • 300 g jumari de porc
  • 150 g oua
  • 100 ml vin
  • 25 g drojdie comprimata
  • 3 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Sarea se dizolva in apa. Jumarile se toaca cu masina. Drojdia se dizolva in apa calda. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Faina se asaza pe planseta, in mijloc se sparg 2 oua, se adauga vin, sare, drojdie, se amesteca si se framinta o coca tare care se lasa in repaus 20 minute. Se intinde o foaie, peste care se asaza jumarile amestecate cu piper, se impatureste si se intinde din nou. Se repeta operatia de 2 ori. Cu o forma rotunda se portioneaza 20 bucati, se ung cu ou batut si se introduc la cuptor, pana se rumenesc.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 45 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri