Portofele cu bacon si cascaval "Delaco"

Mar 23, 2014 - Pizza

Din aluatul de paine am facut si cateva portofele in care am ascuns bacon si cascaval .Au iesit foarte bune de potolit foamea .

Ingrediente
  • 1 kg. faina
  • 650 ml. apa calda
  • 1 cub drojdie ,50 g.
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda.

Se obtine un aluat elastic.

Lasi la dospit circa o ora.

Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul.

Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de cascaval.

Acoperi umplutura cu cealalta parte.

Din restul de aluat se fac chifle.

Dai tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce chiflele si portofelele se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de o cana de lapte acru sau dulce ,dupa placerea fiecaruia.

  • Poti face cate portofele doresti.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri