Saleuri sibiene (din aluat fraged)

Jun 25, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 6,5 kg faina
  • 4 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 350 g drojdie de bere
  • 800 g oua (16 buc) sau 180 g praf de oua integral
  • 900 ml sau 90 g lapte praf
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 200 g oua (4 buc)
  • 150 g chimen
  • 150 g sare
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 0,900 l apa calduta .

Prepararea aluatului

Drojdia se dizolva in putin lapte cald (35-40°C) se amesteca cu untul, ouale, laptele si sarea pana la omogenizare, apoi se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa pe planseta in repaos circa 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foi cu grosimea de circa 0,5 cm care se asaza in tavi, se ung cu ou la suprafata. Se presara chimen si sare, se taie in bucati de 10-12 cm si se lasa in repaos 5-10 minute. Se introduc in cuptor, se coc la temperatura ridicata la inceput (250-220°C) pentru a permite cresterea produsului apoi la temperatura moderata (220-180°C), pentru a se realiza o coacere uniforma.

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri