Jun 25, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 0,900 l apa calduta .
Prepararea aluatului
Drojdia se dizolva in putin lapte cald (35-40°C) se amesteca cu untul, ouale, laptele si sarea pana la omogenizare, apoi se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa pe planseta in repaos circa 30-40 minute la temperatura de 35-40°C.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foi cu grosimea de circa 0,5 cm care se asaza in tavi, se ung cu ou la suprafata. Se presara chimen si sare, se taie in bucati de 10-12 cm si se lasa in repaos 5-10 minute. Se introduc in cuptor, se coc la temperatura ridicata la inceput (250-220°C) pentru a permite cresterea produsului apoi la temperatura moderata (220-180°C), pentru a se realiza o coacere uniforma.