Jun 25, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Laptele praf se dizolva in 0,900 l de apa calduta. Chimenul se amesteca cu sarea.
Prepararea aluatului
Drojdia se dizolva cu putin lapte cald (35-40°C) se amesteca cu margarina, ouale, sarea si laptele pina se omogenizeaza apoi se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa pe planseta in repaos 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foi cu grosimea de circa 0,5 cm, care se asaza in tavi, se ung cu ou, se presara chimen si sare, se taie in bucati patrate cu latura de circa 4 cm si se lasa in repaos 5-10 minute. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura ridicata la inceput (250-220°C) pentru a permite cresterea produsului, apoi la temperatura moderata (220-180°C) pentru a se realiza o coacere uniforma.