Jun 25, 2014 - Pizza
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 930 m. apa calduta.
Prepararea aluatului
Drojdia de bere se amesteca cu 100 g frisca calda si circa 100 ml. apa calda (35-40°C), se adauga circa 100 g faina. Se obtine maiaua care se lasa la fermentat (dospit) 10-15 minute la temperatura de 35-40°C. Separat, ouale se amesteca cu sarea, restul de frisca, margarina, circa 750 ml. apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos 30-40 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 3-4 milimetri, se unge cu ou, se presara cu chimen si sare si se taie in diferite forme. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).