Sos pizza

Jun 12, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • 150 g pasta de tomate
  • 250 g ceapa
  • 250 g morcovi
  • 50 g faina
  • 100 g ulei
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 5 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 750 ml apa fiarta si se fierb circa 20 minute. Se paseaza, se adauga unt, cimbru, zahar, piper, sare si se mai fierb inca 5 minute.

Prezentarea

Sosul se prezinta in sosiera si intra in compozitia pizzei.

  • Gramaj produs finit: 1 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri