Spirale cu cascaval (din aluat dospit)

Jun 23, 2014 - Pizza

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1,4 kg faina
  • 400 g drojdie de bere
  • 1 l lapte sau 100 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 1,2 l lapte sau 120 g lapte praf
  • 400 g zahar
  • 1 kg oua (20 buc) sau 225 g praf de oua integra
  • 400 g ulei
  • 75 g sare
  • 1,4 kg cascaval
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru decor
  • 300 g cascaval
  • 150 g oua (3 buc)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,200 litri apa calduta si se fierbe. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Uleiul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si cascavalul ras. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat grasimea incalzita (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit in vasul acoperit 60-90 minute. In timpul fermentarii, se realizeaza 1-2 reframantari, prin introducerea marginii aluatului spre interior.

Modelarea si coacerea spiralelor

Aluatul se imparte in 100 bucati egale. Se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in fitile de circa 30 cm lungime si 2 cm grosime care se impletesc in doua prin rasucire. Se asaza in tava unsa cu ulei, se lasa circa 20 minute sa creasca, se ung cu ou la suprafata, se presara cascavalul ras si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri