Aug 20, 2014 - Pizza
Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”, derulate de Russenart Communications și Gold Maya.
Cum se prepara Turta miresei
Colacul miresei (Turta miresei) este considerat cel mai important colac al nunții, fiind de obicei rotund, impodobitacu diverse ornamente și împletituri. Motivul caracteristic al colacului de mireasa este împletitura, decorată sau nu cu pasări sau flori din aluat sau cu busuioc proaspat.
Colacul miresei este un simbol al fertilității și poate fi rupt fie de nașă (Oltenia, Muntenia, Moldova), fie de mireasa însăși (Transilvania) deasupra capului ei inainte de a pleca la cununie.
Se dă la cuptor la o temperatură de 175-180 de grade pentru 40-45 minute.
Aluatul pentru Colacul de Întâmpinare se face la fel ca cel pentru Turta Miresei dar diferă modul în care este împletit și împodobit.
Colacul Mirelui - obicei din Moldova (vezi reteta) Pâinea mirilor /Colacul mirilor (Jemne) - obicei din Moldova (vezi reteta) Colacii Nașului - obicei din Moldova Colacii socrilor Tortul de nunta