Turta miresei sau Colacul miresei

Aug 20, 2014 - Pizza

Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”, derulate de Russenart Communications și Gold Maya.

Ingrediente
  • 650 g făină de grîu Gold Maya,
  • 1,5 pahar lapte,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri margarină,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 g vanilie,
  • sare,
  • 10 g drojdie,
  • 1 ou pentru ungere
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare
Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l Rolul colacilor la nunta colac un colac mare colacul flăcăilo colaci doi colaci colac

Cum se prepara Turta miresei

Colacul miresei (Turta miresei) este considerat cel mai important colac al nunții, fiind de obicei rotund, impodobitacu diverse ornamente și împletituri. Motivul caracteristic al colacului de mireasa este împletitura, decorată sau nu cu pasări sau flori din aluat sau cu busuioc proaspat.
Colacul miresei este un simbol al fertilității și poate fi rupt fie de nașă (Oltenia, Muntenia, Moldova), fie de mireasa însăși (Transilvania) deasupra capului ei inainte de a pleca la cununie.

Se dă la cuptor la o temperatură de 175-180 de grade pentru 40-45 minute.

Aluatul pentru Colacul de Întâmpinare se face la fel ca cel pentru Turta Miresei dar diferă modul în care este împletit și împodobit.

Colacul Mirelui - obicei din Moldova (vezi reteta) Pâinea mirilor /Colacul mirilor (Jemne) - obicei din Moldova (vezi reteta) Colacii Nașului - obicei din Moldova Colacii socrilor Tortul de nunta

  • Campania de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii” este derulată de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri