Budinca de paste cu branza si sos de capsuni

Jan 23, 2017 - Dulciuri

Budinca fiind in continuare pe lista noastra de mancaruri preferate, incerc sa fac variatiuni pe aceeasi tema. Desi nu m-am abatut mult de la reteta pe care o fac de obicei, am adaugat un sos de capsuni, pe care l-am pregatit pe loc, ca pe un gem.

Ingrediente
  • 200 g paste
  • un praf de sare
  • 200 g branza crema cu smantana
  • 200 g telemea rasa
  • 2 oua
  • zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • unt cat o nuca
  • Pentru sosul de capsuni:
  • capsuni
  • zahar
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele, ouale si esenta de rom.

Am uns vasele pt cuptor cu unt (am folosit vase mici, dragute, pentru fiecare in parte).

Am scurs pastele fierte, le-am amestecat cu unt, pentru a nu se lipi intre ele.

Am asezat o parte din paste, am turnat o parte din crema de branza, am acoperit cu un alt strat de paste si deasupra crema de branza ramasa. Am lasat budinca la cuptor pana s-a rumenit usor de tot.

Iata cum am pregatit si sosul de capsuni:

Capsunile le-am pus intr-o craticioara pe foc, cu putin zahar si le-am lasat doar putin sa fiarba.

Am servit fiecare budinca cu sos de capsuni.

Simplu ca buna ziua.

Daca v-a fost pe plac, va poftesc la o portie de budinca de paste cu branza si sos de capsuni!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri