Prajitura cu iaurt si cirese

Jan 23, 2017 - Dulciuri

Reteta am luat-o din "Cartea Regala de Bucate" a Principesei Margareta, doar ca, fiind sezonul cireselor am adaugat si cirese in compozitie. Este o prajitura foarte usor de facut, pufoasa, care, foarte ciudat as spune, dispare imediat de pe platou. :)

Ingrediente
  • 1 pahar cu iaurt (125 ml)
  • 3 oua
  • 1 pahar de iaurt plin cu ulei
  • 2 pahare de iaurt pline cu zahar brun
  • 3 pahare de iaurt cu faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • cirese curatate de samburi
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am incalzit cuptorul la 180 grade.

In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul.

Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena.

Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.

Am adaugat ciresele si am pus tava la cuptor pentru 40-45 minute.

Dupa 35 minute e bine sa verificati cu o scobitoare daca s-a copt prajitura.

Dupa ce s-a racit, am pudrat-o si am degustat-o.

Va poftesc si pe voi la o felie de prajitura cu iaurt si cirese. :)

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri