Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou si se sareaza. Ceapa, patrunjelul radacina si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se extrage sucul din 75 g, iar 75 g lamaie se taie rondele subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa impreuna cu ceapa, morcovi si patrunjel radacina. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, circa 1 l apa fiarta, piper, sare si se fierb circa 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste carne, se adauga suc de lamaie si se fierbe inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din rondele de lamaie, cu garnitura din cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.