Anghemacht cu carne de miel

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 100 g untura sau ulei
  • 150 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 150 g faina
  • 150 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 150 g lamaie
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou si se sareaza. Ceapa, patrunjelul radacina si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se extrage sucul din 75 g, iar 75 g lamaie se taie rondele subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa impreuna cu ceapa, morcovi si patrunjel radacina. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, circa 1 l apa fiarta, piper, sare si se fierb circa 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste carne, se adauga suc de lamaie si se fierbe inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din rondele de lamaie, cu garnitura din cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; sos 100 g; cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri