Anghemacht din carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g ceapa
  • 150 g untura sau ulei
  • 150 g faina
  • 50 g lamaie
  • 2 kg cartofi
  • 50 g sare
  • 25 g unt
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, ceapa si patrunjelul se curata, se spala si se cresteaza. Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Lamâia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa cu sare si se spumeaza. Apoi se adauga: morcovi, ceapa, patrunjel radacina. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Supa rezultata se strecoara. Din untura sau ulei si faina dizolvata in 150 ml apa se prepara un sos care se fierbe circa 20 minute. Se adauga suc de lamâie si bucati de carne, se continua fierberea 5 minute. Se adauga bucati mici de unt deasupra.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur.

  • O portie: carne 90 g, sos 100 g, cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri