Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie felii, iar ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in supa de oase (100 g). Faina se cerne. Ficatul se spala, se taie bucati mici. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot trecute prin faina se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga ceapa, ficat si costita afumata. Separat, se inabusa ciupercile in ulei (50 g), se adauga peste bucatile de antricot si se fierb impreuna circa 15 minute. Se adauga pasta de tomate, piper, sare, cantitatea de supa de oase ramasa si se continua fierberea 15-20 minute. La sfârsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.