Antricot de vita "Brasovean"

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 400 g ciuperci proaspete sau 200 g conserva
  • 200 g ficat de porc
  • 100 g costita afumata
  • 100 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 kg cartofi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie felii, iar ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in supa de oase (100 g). Faina se cerne. Ficatul se spala, se taie bucati mici. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot trecute prin faina se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga ceapa, ficat si costita afumata. Separat, se inabusa ciupercile in ulei (50 g), se adauga peste bucatile de antricot si se fierb impreuna circa 15 minute. Se adauga pasta de tomate, piper, sare, cantitatea de supa de oase ramasa si se continua fierberea 15-20 minute. La sfârsitul fierberii se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 120 g; sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri