Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in zece bucati, se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se trec prin faina (50 g), se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Separat, se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), adaugand faina dizolvata in supa de oase (100 g), boia si cantitatea ramasa de supa de oase. Sosul se fierbe 15 minute si se adauga peste bucatile de antricot. Se continua fierberea 40-50 minute si se adauga ciupercile inabusite in unt. Spre sfarsitul fierberii se adauga mazare, rosii, smantana, sare, piper si vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare, ciuperci si cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.