Antricot de vita (clujean)

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 100 g ulei
  • 100 g faina
  • 30 g unt
  • 700 g ciuperci proaspete sau 350 g conserva
  • 500 g mazare conserva
  • 1 kg rosii proaspete
  • 250 g ceapa
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 125 g smantana
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in zece bucati, se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot se trec prin faina (50 g), se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Separat, se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), adaugand faina dizolvata in supa de oase (100 g), boia si cantitatea ramasa de supa de oase. Sosul se fierbe 15 minute si se adauga peste bucatile de antricot. Se continua fierberea 40-50 minute si se adauga ciupercile inabusite in unt. Spre sfarsitul fierberii se adauga mazare, rosii, smantana, sare, piper si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare, ciuperci si cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; garnitura 200 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri