Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fâsii subtiri. Ardeii de curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 g supa de oase.
Tehnica prepararii
Antricoatele se inabusa in ulei (50 g) si supa de oase (circa 100 g). Separat, se inabusa ceapa si ardeii in ulei 100 g si supa de oase (circa 200 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (circa 100 g), pasta de tomate, sare si cantitatea ramasa de supa de oase. Sosul se fierbe circa 15 minute, se adauga la antricoate impreuna cu piper si cimbru. Se fierb circa 60 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.