Antricot de vita cu ceapa

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 150 g ulei
  • 650 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 400 g ardei gras proaspat
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala, se taie in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fâsii subtiri. Ardeii de curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 g supa de oase.

Tehnica prepararii

Antricoatele se inabusa in ulei (50 g) si supa de oase (circa 100 g). Separat, se inabusa ceapa si ardeii in ulei 100 g si supa de oase (circa 200 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (circa 100 g), pasta de tomate, sare si cantitatea ramasa de supa de oase. Sosul se fierbe circa 15 minute, se adauga la antricoate impreuna cu piper si cimbru. Se fierb circa 60 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; sos si ciuperci 150 g; cartofi 120
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri