Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Lamaia se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa, se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase ( 100 g). Ceapa se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g), treptat restul de supa de oase (700 g) si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga ciupercile inabusite in unt, smantana, sare, cimbru si piper, iar spre sfarsitul fierberii, vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se serveste cald.