Antricot de vita cu ciuperci si smantana

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 200 g smantana
  • 300 g ceapa
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 50 g faina
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ulei
  • 30 g unt
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g lamaie
  • 2 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Lamaia se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa, se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase ( 100 g). Ceapa se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g), treptat restul de supa de oase (700 g) si se fierb circa 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga ciupercile inabusite in unt, smantana, sare, cimbru si piper, iar spre sfarsitul fierberii, vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; sos si ciuperci 150 g; cartofi 120
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri