Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Ceapa si ardeii se inabusa separat in ulei (100 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g) si treptat cantitatea ramasa de supa de oase. Cand sosul este fiert, se paseaza peste bucatile de antricot si se adauga smantana (150 g) si sare. Se fierb impreuna 15-20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smântâna si garnitura de cartofi cu garnitura de cartofi cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.