Antricot de vita cu smantana

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 1 kg supa de oase
  • 500 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g faina
  • 400 g ardei gras proaspat
  • 300 g smantana
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g). Ceapa si ardeii se inabusa separat in ulei (100 g), se adauga faina dizolvata in supa de oase (100 g) si treptat cantitatea ramasa de supa de oase. Cand sosul este fiert, se paseaza peste bucatile de antricot si se adauga smantana (150 g) si sare. Se fierb impreuna 15-20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smântâna si garnitura de cartofi cu garnitura de cartofi cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; garnitura 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri