Antricot de vita cu sos de vin

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 500 g supa de oase
  • 50 g faina
  • 2 kg cartofi
  • 750 g sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 50 g ulei
  • 150 ml vin rosu
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot se trec prin faina si se inabusa in ulei cu putina supa de oase (150 g). Se acopera vasul cu un capac si se inabusa la cuptor. Pe masura ce se inabusa, se adauga treptat supa de oase. Cand bucatile de antricot sunt fierte, se adauga sos brun, sare, piper, se fierb impreuna 15-20 minute, iar la sfârsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri