Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se asaza intr-un vas (tingire) si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g) si se fierb 30 minute. Separat, se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga faina dizolvata in 100 g supa de oase, pasta de tomate, rosii, sare si cantitatea ramasa de supa de oase; se fierb 15-20 minute si se paseaza peste antricoate. Se adauga chimen si vin si se fierb impreuna circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, ardei gras si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.