Antricot de vita la tingire

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg antricot de vita fara os
  • 300 g ceapa
  • 50 g faina
  • 500 g ardei gras proaspat
  • 500 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 2 g chimen
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ulei
  • 50 ml vin rosu
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de antricot se asaza intr-un vas (tingire) si se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g) si se fierb 30 minute. Separat, se inabusa ceapa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se adauga faina dizolvata in 100 g supa de oase, pasta de tomate, rosii, sare si cantitatea ramasa de supa de oase; se fierb 15-20 minute si se paseaza peste antricoate. Se adauga chimen si vin si se fierb impreuna circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, ardei gras si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g; garnitura 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri