Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Varza se curata de cotoare si frunzele depreciate si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cârnatii afumati se portioneaza in 10 bucati. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot trecute prin faina (50 g) se asaza intr-un vas cu untura (100 g) cu supa de oase (100 g) si se inabusa 20 minute. Se adauga treptat, circa 200 g supa de oase si se fierb in continuare 20 minute. Separat, se inabusa ceapa cu untura (50 g) si supa de oase (50 g), se adauga boia, piper, sare si cantitatea de supa de oase ramasa. Sosul obtinut se fierbe 15 minute, se adauga peste bucatile de antricot si se fierb impreuna. Bucatile de antricot fierte se scot separat, in sosul ramas se fierbe varza si orez, circa 30 minute. Peste varza fiarta se asaza bucatile de antricot si cârnati afumati si se continua fierberea inca 15 minute. Se prepara un sos din smantana, faina (25 g), sare si se fierbe la foc moderat, 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de smântâna deasupra. Se serveste cald.