Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi. Sunca presata se taie in cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de antricot se trec prin faina (50 g), se inabusa in ulei (75 g) cu supa de oase (100 g) impreuna cu ceapa, se adauga pasta de tomate, boia, piper si treptat, cantitatea ramasa de supa de oase; se fierb circa 50 minute, iar spre sfârsitul fierberii, se adauga vin. Se pregateste sosul alb din unt incalzit la care se adauga faina (250 g) dizolvata in lapte, care se fierbe circa 30 minute, amestecând continuu. Sosul obtinut se raceste si se amesteca cu oua batute, sunca, cartofi, sare si se asaza intr-o tava unsa cu ulei (25 g). Se introduce la cuptor circa 30 minute; se raceste putin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel : antricot cu sos, alaturi de garnitura. Se serveste cald.