Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Slanina afumata se taie fâsii subtiri. Antricotul se curata de pielite, se spala si se zvanta. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Chimenul se macina.
Tehnica prepararii
Antricotul se impaneaza cu slanina, se sareaza, se inabusa in untura sau ulei cu supa de oase (100 g). Se scoate antricotul separat, se raceste si se portioneaza. In grasimea ramasa de la carne se inabusa ceapa. Se adauga boia, chimen, sare, supa de oase (700 g), faina dizolvata in supa de oase (50 g) si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste antricoate, se mai fierb impreuna circa 15-20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.