Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Castravetii se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Lamaile se spala si li se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Intr-un vas se inabusa 100 g ceapa cu ulei (50 g) cu 100 ml apa, se adauga orez si se continua inabusirea cu 400 g supa de oase, sare si piper. Vasul se introduce la cuptor 20 minute, timp in care se fierbe orezul; se raceste, se amesteca cu oua, castraveti murati si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Pe bucatile de antricot unse cu mustar, se asaza din compozitia de orez, se ruleaza si se trec prin faina (50 g). Rulourile obtinute se asaza intr-un vas cu ulei (50 g) si se frig la cuptor, 15-20 minute. Separat, se inabusa cantitatea de ceapa ramasa (100 g) si morcovi, in 50 g ulei si 100 g supa de oase, la care se adauga faina (50 g) dizolvata in supa de oase rece (100 g) si treptat, cantitatea de supa de oase ramasa si foi de dafin. Sosul fiert se paseaza peste antricoate (rulouri), se adauga smântâna, sare si se fierb impreuna circa 15 minute. Se adauga suc de lamaie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.